Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kerek, vagy ékalakú, avagy melyik ülőpárna való nekem?

Kerek, vagy ékalakú, avagy melyik ülőpárna való nekem? Miért használjunk ülőpárnát, kinek való az ék alakú és kinek a korong?

Az ülőpárnát a székre helyezve folyamatos aktív ülésre ösztönözzük a gerincet, mert a levegővel telt párna apró mozgásokra késztetik a testünket. Ahogy a párnán ülés közben, ösztönösen és észrevétlenül folyamatosan mozog a derék az alsó háti szakasz, elkerüljük az egyoldalú terhelésből fakadó problémákat. Így használatával megelőzhetjük a porckorongsérvet, krónikus derék- és hátfájást. 

Na de az alakú vagy a kerek való nekem?

Ék alakú párnák

Az ék alakú ülőpárna kifejezetten a kiegyenesedett ágyéki gerincű (az S-alakú görbület ellaposodott) felhasználóknak készült. Az ék alak a medencét enyhén előrebillenti, agy segít a csigolyák egyenetlen terhelését csökkenteni, visszanyerni a gerinc optimális görbületét. 
FONTOS! A kiegyenesedett (ellaposodott) gerincgörbület állapotát gyógytornász, vagy ortopéd orvos állapítja meg, Ne használj úgy ék alakú párnát, ha nincs erről szakember által megállapított diagnózisod.

Korong alakú párnák

A székre helyezve a levegővel telt domború eszköz a gerincet folyamatosan helyes tartásra ösztönzi, azaz a folyamatos, apró elmozdulások által a medence billenésén keresztül az ágyéki gerinc helyes beállítására vezeti rá a használót. Így nagy segítségünkre lehet a megfelelő testtartás kialakításában, és annak ülés közbeni megtartásában. 
Hát- és derékfájósoknak, ülő munkát végzőknek kifejezetten ajánlott.