Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szerződési feltételek

1. A szerződési feltételek alapfogalmai


1.1 Szolgáltató adatai:

R-med Orvosi Műszergyártó és Kereskedelmi Kft (Továbbiakban: R-med Kft.) 
Székhelye: 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 88-90. 
Telephelye: 1133 Budapest, Tisza utca 18.
Képviselője: Rózsavölgyi Lajos
Tel.: +36 (1) 309-7700; (munkanapokon 9-17 óráig hívható)
Mobil: (06-30) 385-4249; (munkanapokon 9-17 óráig hívható)
Email ügyfélszolgálat: shop@r-med.com 
Adóigazgatási azonosítószám: 10886775-2-41 
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003 448 /2006
Cégjegyzékszám: 01-09-268148

1.2 A vásárló, vagy megrendelő:

Aki a Webáruház-szolgáltatást igénybe veszi, azaz az R-med Webáruház internetes felületén  keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.

1.3 Szállítók adatai:

1.3.1 DPD Hungária Kft. (Továbbiakban DPD Kft.)

A DPD Hungária Kft. áruinkat a vele kötött szerződés értelmében a saját általános szerződési feltételei alapján szállítja, a boltban a rendelés véglegesítése előtti lépésben, a fejlécben a "Szállítási információk" link alatt megtekinthető árakon.

1.3.2. GLS - General Logistics Systems Hungary Kft. (Továbbiakban GLS Kft.)

A GLS Kft. áruinkat a vele kötött szerződés értelmében a saját általános szerződési feltételei alapján szállítja, a boltban a rendelés véglegesítése előtti lépésben, a fejlécben a "Szállítási információk" link alatt megtekinthető árakon.


 

2. Webáruház szerződési feltételek célja:

Az R-med Kft. a Webáruház szerződési feltételeit azért adta ki, hogy ebben részletesen szabályozza a Webáruház-szolgáltatással és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, a szolgáltató és a vásárló jogait, kötelezettségeit és egyéb, a Webáruház-szolgáltatással összefüggő lényeges körülményeket. A szerződés nyelve magyar.

A Webáruház szerződési feltételei az R-med Kft. és a vele szerződéses kapcsolatba lépő vásárló között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a szolgáltató Webáruház tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül is irányadóak.

2.1 A Webáruház szerződési feltételek közzététele

A Webáruház szerződési feltételek vásárló által történő elfogadása a Webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A feltételek elfogadásának minősül, ha a vásárló a szolgáltatást igénybe veszi.

2.2 A Webáruház szerződési feltételek hatálya:

Az R-med Kft. fenntartja a jogot, hogy a Webáruház szerződési feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. A Webáruház szerződési feltételek és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. A Webáruház szerződési feltételek mindaddig hatályban maradnak, amíg a Webáruház-szolgáltató a Webáruház-szolgáltatást biztosítja.


3. A Webáruház-szolgáltatás:

Az R-med Kft. a vásárló részére az alábbi feltételek szerint nyújtja a Webáruház-szolgáltatást.

3.1 A Webáruház-szolgáltatás területi hatálya:

A Webáruház-szolgáltató által fenntartott adathálózati kezelői felület az adathálózat (internet) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. Az R-med Kft. azonban kizárólag a Magyar Köztársaság területére címzett megrendeléseket fogad el. A Magyar Köztársaság területén kívüli postai, illetve egyéb címre történő szállítás tehát nem lehetséges, minden ilyen megrendelés és a regisztráció, annak ellenére hogy a regisztráció és a rendelés lehetősége ettől függetlenül fennáll, érvénytelennek minősül, és törlésre kerül.

3.2 Rendeléshez szükséges adatok:

 • Megrendelő/kapcsolattartó e-mail címe,
 • Megrendelő telefonszáma,
 • Számlázási név,
 • Számlázási cím, melyekre cégünk a számlát kiállítja
 • Számlázással kapcsolatos kapcsolattartó neve, ha nem azonos a megrendelővel,
 • Szállítási cím, amennyiben különbözik a számlázási címtől,
 • Szállítással kapcsolatos kapcsolattartó telefonszáma (érvényes magyarországi mobiltelefonszám), amennyiben különbözik a megrendelőtől.

3.3 Az R-med Kft. a fent említett adatok tárolásával kapcsolatban a következő nyilatkozatot teszi:

Az adatok tárolására, archiválására, és kezelésére az R-medialine Kft.-t bízta meg. Aki vállalta az adatok bizalmas kezelését, azokat a fennálló jogviszony alapján harmadik félnek nem adja ki, és szerverein biztonságosan, az R-med Kft. által, a meghatározott rendelkezésre állási időben, szabadon megtekinthető módon tárolja. Biztonságos tárolás alatt értjük a megfelelő jelszavakkal, és csak lokális hozzáférési lehetőséggel védett adatbázist, melynek fájljai szabadon nem böngészhetőek, valamint az R-med Kft. hozzáférésének SSL titkosítással védett csatornáját.


4. A Webáruház szerződés létrejötte és módosítása:

4.1 Általános jellemzők:

A szerződés a szolgáltató Internetes felületén történő regisztrációval, a jelen szerződési feltételek elfogadásával jön létre. A Webáruházban való vásárlás feltétele a regisztráció. A megrendelések akkor jönnek létre, amikor a vásárló a megrendelést végső formájában jóváhagyja. Az R-med Kft fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a regisztráció adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse.

4.2 Regisztráció:

A Webáruház-regisztráció során a vásárló adatai megadása után rendelkezik a rendelés leadásának képességével. A vásárló a termékkínálatból bejelentkezés nélkül szabadon válogathat, azokat kosarába helyezheti. A vásárló felhasználói nevével és jelszavával tud bejelentkezni a boltba, a bejelentkezés nélkül kosarába gyűjtött termékeket bejelentkezéskor a boltrendszer helyezi a vásárló személyes kosarába.

4.3 Megendelés módosítása, törlése:

A 2001 évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a megrendelő felé azonnal értesítést küld a webbolt szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Amennyiben a megrendelőhöz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a megrendelő ajánlattételi kötöttségei megszűnnek. Az R-med Kft. a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a megrendelőnek rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a megrendelő e-mailben értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen (az ügyfélszolgálat elérhetőségein) van lehetőség rendelésének visszavonására, melyet a következő irányelvek alapján tud az R-med Kft. ügyfélszolgálata elfogadni, vagy visszautasítani:

 • készpénzes fizetéssel személyes átvételre leadott rendelés esetén a visszavonást elfogadhatja
 • készpénzes fizetéssel futárszolgálattal kézbesítés esetén, a futárszolgálatnak át nem adott rendelésekre elfogadhatja
 • bankkártyával történő fizetés esetén a rendelés visszavonását a készpénzes fizetés szabályai szerint fogadhatja el, azzal a kitétellel, hogy az átutalt pénzt a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozásai alapján 14 napon belül téríti vissza a megrendelőnek, valamint a banki tranzakciók során keletkezett költségeket ebben az esetben a megrendelőre hárítja.
 • "személyes áruátvétel" választása esetén, a webáruház értesíti a vásárlót az áru rendelkezésre állásáról. Amennyiben a vevő ezen értesítéstől számított 14 napon belül nem intézkedik az áru átvételéről, úgy a rendelést töröljük.

4.4 Fizetési feltételek:

A vásárló a vásárolt áru és szolgáltatás ellenértékét elektronikus úton (bankkártyával) a megrendelés leadásakor, vagy a futárnak az áru átvételekor készpénzben, vagy az R-med Kft. bankszámlájára való közvetlen átutalással, illetve személyes átvétel esetén raktárunkban készpénben/bankkártyával teljesíti. A szállító a készpénz átvételéről számlát ad. Az R-med Kft. részteljesítést nem vállal, a szállító részteljesítést nem fogadhat el. A vásárló a megrendelés összes tételét egyben átveheti, vagy a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja. Amennyiben a rendelés átvételét megrendelő megtagadja, az R-med Kft. fenntartja a jogot, hogy a megrendelő regisztrációját megszüntesse, valamint esetlegesen közben leadott rendeléseit érvénytelenítse, egyéni mérlegelés alapján.

4.5 Sikertelen kézbesítés esetén:

Általános kiszállítási határidőnél a szállító három alkalommal kísérli meg a megrendelt áruk átadását. Ezután a megrendelést az eladó érvénytelennek nyilvánítja és törli.

Személyes átvétel esetén az eladó 8 napig tartja lefoglalva a megrendelő számára az árut. Ezután a megrendelést az eladó érvénytelennek nyilvánítja és törli.

4.6 Rendeléskövetési szolgáltatás

A rendeléssel kapcsolatos kérdéseiről az ügyfélszolgálat nyújt tájékoztatást, valamint rendelésének státuszát a boltban is megtekintheti.


 

5. A vásárló jogai és kötelezettségei:

5.1 Az elállás joga

A vásárlónak 14 naptári napig jogában áll a megrendelt terméket a szolgáltató részére hiánytalanul visszaküldeni. A 45/2014. (II.26.) kormányrendelet -a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól- értelmében a visszaküldés költségei a vásárlót terhelik. A vitás esetek elkerülésére a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról az eladó videofelvételt készít. Az eladó köteles az áru ellenértékét a csomag kézhezvételétől számítva 14 napon belül visszajuttatni a vásárlónak. Az elállásra nyitva álló 14 napos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a vásárló a csomagot átvette.

5.2 Az R-med Kft. esetleges kára

Amennyiben a visszahozott áruról kiderül hogy károsodott, és ez a károsodás a nem rendeltetésszerű használat miatt következett be, a fenti rendelet értelmében a termékben okozott értékcsökkenés megtérítését az R-med Kft. követelheti a megrendelőtől.

5.3 Szavatosság

Az eladó az általa eladott árukra 6 hónap szavatossági időt vállal. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.2013. évi V. törvény és a 151/2003. (IX.22.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.


6. Adatvédelem, adatbiztonság:

6.1 Adatvédelmi nyilatkozat:

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges adatok megadása során az R-med Kft. a következő adatokat rögzíti a vásárlókról:

 • A vásárló azonosításához szükséges adatokat: 
  • a vásárló felhasználói neve
  •  jelszava (egyirányúan elkódolva) 
  • elektronikus levelezési címe 
  • Neve
  • címe 
  • elérhetőségi telefonszáma 
 • A megrendelt áruk kiszállítása érdekében az R-med Kft. a következő adatokat bocsátja a szállító, illetve a szállító megbízottja rendelkezésére:
  •  megrendelés ideje
  • átvevő neve (szállítási címből)
  • cég neve (szállítási címből)
  • a teljes szállítási cím
  • a megrendelés összege
  • rendelés száma
  • megrendelő telefonszáma

6.2 Személyes adatok módosítása:

Megadott személyes adatait a vásárló a Webáruház felhasználói felületén bármikor megváltoztathatja, illetve törölheti. Kivételt képez ez alól a következő adatok

 • törlése:
  • Egyedi azonosító
  • E-mail cím
  • Jelszó
  • Név
 • módosítása:
  • Egyedi azonosító

A regisztráció törlését a vásárló a shop@r-med.com elektronikus levélcímen, illetve az ügyfélszolgálat telefonszámán kérheti.


7. Záró rendelkezések


7.1. A távoli felek közti szerződésekkel kapcsolatos kikötések

Jelen feltételekről írásba foglalt szerződés nem születik, azt az R-med Kft. nem iktatja. Ez alól kivételt képezhetnek azon ügyfeleink akikkel a vásárlási tranzakciók zömét nem elektronikus úton bonyolítjuk.

7.2. Vonatkozó dokumentumok

Jelen szerződésben foglalt jogok, és kötelességek kiegészülnek a "Biztonságos vásárlással kapcsolatos tudnivalók" című dokumentumban meghatározottakkal, melyeket a felek magukra nézve kötelezőnek fogadnak el.

7.3. A szerződés megszűnése

A vásárló bármikor kérheti a szerződés megszüntetését, ezt személyazonosságának igazolása után tudomásul vesszük, és a felhasználó bolthasználati lehetőségét megszüntetjük.

Az R-med Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a vásárló nem megfelelő viselkedése esetén indokolt esetben a szerződést egyoldalúan felmondja.

7.4. Az R-med Kft. felelőssége nem terjed ki

A felhasználó hanyagsága által okozott visszaélésekre (pl.: jelszó harmadik személynek történő kiadása), azokért anyagi illetve erkölcsi felelősséget nem vállal. A rendszer által digitálisan rögzített és archivált adatok alapján ítéli meg a vitás helyzeteket, ezek vonatkozó részeit a vásárló kérésére rendelkezésére bocsájtja.