Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan válassz gimnasztikai és ülőlabdát?

A gimnasztikai labdát néha fitneszlabdának, jógalabdának, óriáslabdának vagy swiss labdának nevezik. Műanyag vinilből készül, rugalmas, levegővel töltött, és az általunk forgalmazottak mind robbanásbiztosak. A gimnasztikai labda használata a sík felületen történő mozgásoktól eltérően arra készteti egész testünket, hogy folyamatosan reagáljon a labda instabilitására. Ülőlabdaként használva az ún. aktív ülés tökéletes eszköze. Válaszd ki a számodra megfelelő méretű labdát az alábbi öt pont figyelembe vételével.

1 lépés. Mérd meg a magasságod.

Állj egy sima falhoz a sarkaddal, cipő nélkül.. Ceruza segítségével jelöld meg a fejed búbját. Egy mérőszalaggal pontosan mérd meg a magasságod.

2. lépés Labdaméret választás

Válassz egy labdát, az egyes pontban megmért magasságod alapján
Ha 154 cm, vagy, ennél alacsonyabb vagy, akkor 45 cm-es labda ajánlott
155 cm és 159 cm között az 55 cm-es labdát javasoljuk
160 cm és 173 cm között az 65 cm-es labdát, míg
174 cm és 195 cm között az 75 cm-es labdát, ajánjuk.

 
3. lépés Fontold meg az alábbiakat.

Válassz egy nagyobb labdát, ha a testmagasságodhoz képest kifejezetten hosszú lábaid vannak, vagy ha a labdát elsősorban nyújtásra vagy jóga gyakorlatokhoz akarod használni.

 
4. lépés A labda keménysége.

A gimnasztikai labdák maximális átmérőre felfújva nagyon kemények. Minél keményebb a labda, annál instabilabb lesz, így a rajta végzett tornagyakorlatok is nagyobb kihívást jelentenek az egyensúly megtartásához.

5. lépés Ellenőrzés

Labdán üléskor a térdnek a lábszárral bezárt szögének a derékszögnél picivel nagyobbnak kell lennie 95-110°. (az egyszerűség kedvéért a combunknak enyhén lejtenie kell)