Pulmotrainer

Pulmotrainer

További képek

Termék Nincs készleten


Cikkszám: 003485

Gyors áttekintés

"Pulmotrainer a tüdő edzője"

Normál ár: 10.419 Ft

Special Price 9.898 Ft

Asztmatikus és légúti panaszok kezelésére kifejlesztett készülék.

 

A PULMOTRAINER használata 
- Fogja kezébe a készüléket. - Lazítsa el hasi izomzatát, az orrán át vegyen egy mély lélegzetet, belégzés végén rövid időre tartsa vissza lélegzetét, majd vegye szájába a csutorát, és a készüléken át lélegezzen ki olyan mértékben, hogy a kilégzésnél érezze mellkasában a levegő ”rezgését”. - A kilégzés ne legyen gyors, ellenkezőleg tartson olyan hosszú ideig a rezgéssel, ameddig csak lehet. - A légzés üteme legyen a megszokott, nyugalmi légzés, semmi esetre sem gyors kapkodó. Az első nap naponta, egyenletes időközökben háromszor, legfeljebb négyszer 5-5 percig használja, majd alkalmanként hét-nyolc percig. A harmadik nap után, fokozatosan emelkedve érje el a három-négyszer 11-12 perces használatot. Tartós, jó eredményt csak 10-15 napig tartó rendszeres használat eredményez. Használata egyszerű, elődeitől eltérően nem érzékeny a használat közbeni elmozdulásokra. A használónak nem kell bajlódnia a helyes használati szög beállításával. A használat közben is állítható a működtetéshez szükséges befújt levegő mennyisége és annak erőssége. Használata egyszerű, semmilyen energiaforrást nem igényel! Ki kell venni a zsebből és használatra kész! Nem rozsdásodik. Anyaga a szervezetre káros vegyületeket nem tartalmaz. A PULMOTRAINER könnyen segítség és feltűnés nélkül otthon, munkahelyen, iskolában használható. Kicsi, zsebben is elfér. Már tíz napi előírásszerű használata is jelentős javulást hoz állapotában. Használata javítja a perifériás ventillációt, csökkenti a nehéz légzést. 


Figyelmeztetések! 
Betegségének abban a szakaszában, amikor nagy mennyiségben, bőven ürít hígan folyó köpetet, ne használja! 
A használat során kerülje a gyors és erőltetett légzés-módot! 

A PULMOTRAINER rendszeres használata - nagy mértékben elősegíti a sűrű, tapadós váladék kiürítését - könnyebbé teszi a légzést - javítja a gázcsere (oxigén felvétel - széndioxid leadás)hatásfokát - növeli az egy légvétellel akaratlagosan belélegezhető levegő mennyiségét Figyelmeztetés! Betegségének abban a szakaszában, amikor nagy mennyiségben ürít hígan folyó köpetet, az eszközt ne használja! Tisztítás, fertőtlenítés: FONTOS FIGYELMEZTETÉS! A készülék tisztítását úgy kezdjük el, hogy a felső és az alsó kupakot csavarjuk le. Így szabaddá tesszük a speciális golyót is a tisztításhoz, ill. a fertőtlenítéshez. Tovább nem lehet bontani az eszközt csak maradandó károsodás árán. Ezek után kezdhetjük el az eszköz tisztítását, fertőtlenítését. Öblítés, tisztítás Használat után a készüléket előbb összeszerelt, majd szétszerelt állapotban hideg folyó vízzel alaposan öblítsük ki. Ezután 2 db Neomagnol tablettát 1 liter vízben oldjunk fel és áztassuk az alkatrészeket 1-2 óráig. Az áztatási idő letelte után egy puha üvegmosó kefe segítségével az alkatrészeket tisztítsuk meg, majd folyó, meleg vízzel többször, alaposan öblítsük le.

PULMOTRAINER ASZTMATIKUS ÉS LÉGÚTI-LÉGZŐSZERVI PANASZOK KEZELÉSÉRE KIFEJLESZTETT KÉSZÜLÉK 
Az asztmatikus és légúti-légzőszervi panaszok kezelése témakörében végzett kutatásfejlesztésünk eredményeképpen sikerült létrehozni egy olyan inhalációs és fluktuációs készüléket, amely az eddigi egyfunkciós eszközöket multifunkciós formában egyesíti. A fejlesztés arra irányult, hogy a konstrukció az eddigi megoldásoktól újszerűbb és felhasználóbarátabb legyen. Csökkenteni kívántuk az apróbb alkatrészek lenyelésének veszélyét, valamint elértük, hogy az eszköz bármiféle külső energiaforrás nélkül használható legyen. A PULMOTRAINER jelenleg két változatban készül: - Normál (felnőtteknek) fényes fehér PC anyagból, inhalációs adapter nélkül - Gyermekeknek transzparens kivitelben, színes alkatrészekkel, inhalációs adapter nélkül. Az eszköz hat alkatrészből áll - felső kupak szellőző hornyokkal - mértani test (speciális golyó) - ház, (ház, és az ún. csutora, mely formailag az ember szájnyílásához méretezett) szelepegység, menetes állító szerkezet (amely két, nem bontható darabból áll) - zárt alsó kupak, szellőző hornyok nélkül Elődeitől eltérően ez az eszköz nem érzékeny a használat közbeni elmozdulásokra. Nem kell bajlódni a helyes szög beállításával. A menetes állító szerkezettel használat közben is állítható a működtetéshez szükséges befújt levegő mennyisége és annak erőssége. Az eszközön elhelyezett jelzések segítségével lehet a beállítást elvégezni. A beállító kart állítsa a legkisebb jelhez, ennél a beállításnál lehet a legkevesebb levegő befújásával előidézni a vibrációs hatást. Ha a beállító karral követjük a jelzés növekedését, arányosan növelni kell a befújt levegő mennyiségét és erősségét. A beállítás erősségét orvosával egyeztesse.
Rendszeres használata ajánlott a következő esetekben- 1. légzési panaszokat okozó idült hörghurut- Chronic Ob-structiv Pulmonary Disease (COPD) 2. mucoviscoidosis (a köpet-elválasztás súlyos zavarával járó gyermek-betegség), 3. abnormális, állandóhörgő tágulat (bronchiectasia) 4. tüdő- és egyéb műtétek után – orvosi ellenőrzés mellett, 5. tüdőtágulás (emphysema), 6. asthma bronchiale 7. állandó köhögés 8. produktív köhögés


 

Klimikailag tesztelt.

 

Légzésjavító készülék fényes fehér PC anyagból készül, fehér kupakkal, inhalációs adapter nélkül.

 

A PULMOTRAINER rendszeres használata:

 

- nagy mértékben elősegíti a sűrű, tapadós váladék kiürítését

 

- könnyebbé teszi a légzést - javítja a gázcsere /oxigén felvétel

 

- széndioxid leadás/ hatásfokát - növeli az egy légvétellel akaratlagosan belélegezhető levegő menynyiségét

 

- POZITÍV KILÉGZÉSI NYOMÁST ÉS ENDOGÉN VIBRÁCIÓS HATÁST BIZTOSÍT.

 

Az eszköz egy egyszerű mechanikus berendezés, amely hatékony és biztonságos. Levegőkifúvás hatására a speciális kialakítású mértani test amplitúdós mozgása időközi légzárást, légáramlást biztosít. Ez a vibráció segít fellazítani a gyógyszerrel hatékonyan már nem eltávolítható letapadt váladékot, valamint a tüdő dresszírozását.

 

 

 

Gyártó:MedCare Kft.


Vélemények

Csak regisztrált usereink írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezz be vagy regisztálj!